Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan söker rektor, med start 1 augusti 2019

Vi söker en dynamisk och förtroendeingivande pedagogisk ledare till positionen som rektor för VRG Jarlaplan, vars ledarskap präglas av nyfikenhet, struktur och samarbete, kombinerat med ett starkt engagemang för skolan, eleverna och personalen.

Vi söker dig som är en person med väl utvecklad och tydlig kommunikationsförmåga, med stor integritet och empati och en vilja att engagera dig i vår aktiva skolkultur. Du har ett starkt intresse för både konstnärliga och vetenskapliga perspektiv och ser kopplingar dem emellan. Bland de personliga egenskaper som förväntas finns initiativtagande, förmåga att tänka strategiskt och agera praktiskt samt flexibiliteten att framgångsrikt arbeta inom en mångsidig och dynamisk skolmiljö. Inom Stiftelsen Viktor Rydberg värdesätter vi att du kan använda moderna digitala verktyg, både i pedagogiskt syfte samt i intern och extern kommunikation. Dessutom vill vi att du ska ha god vana och erfarenhet av att arbeta med tjänstefördelning, schemaläggning och ekonomisk förvaltning. Alla dessa bitar krävs för ett gott ledarskap vid VRG Jarlaplan.

Rektorn på VRG Jarlaplan kommer att arbeta nära Skolchefen och andra rektorer inom stiftelsen. Tillsammans kommer ni arbeta för att rekrytera, behålla och utveckla en verkligt enastående personalgrupp, där du som rektor, genom ditt pedagogiska ledarskap, får möjlighet att jobba med ett exceptionellt lärarteam. Några av dina viktigaste uppgifter blir att fortsätta verka för en redan god arbetsmiljö samt att utveckla vårt ambitiösa fortbildningsprogram.  Som rektor kommer du att kliva in och leda en lärargrupp med hög ambitionsnivå och lång erfarenhet. Det kräver att du som rektor är intresserad av att fortsätta utveckla skolan tillsammans med din personal. Det innebär att du tar initiativ för såväl din egen fortbildning som din personals. Vi förutsätter att du känner engagemang och entusiasm inför din profession.

När vi söker vår nyaste kollega kommer vi fokusera på dessa fyra områden:

  • Starkt pedagogiskt ledarskap
  • God administrativ förmåga
  • Värderingar och skolkultur
  • Personalvård

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolors vision och värderingar:
Att leda utvecklingen inom den svenska skolan och att bidra till att kvaliteten på den i stort förbättras. Stiftelsens skolor ska vara föregångare på skolans alla områden. Läs mer om hur vi jobbar.

Sammanfattningsvis:
Du är en kompetent ledare med särskilt intresse för våra estetiska program. Som person är du prestigelös, pedagogisk och trivs när du får arbeta resultat- och lösningsfokuserat. Du har alltid elevers och lärares bästa för ögonen. Du är inspirerande, motiverande, och ett föredöme när det gäller att få alla med på spåret. I vardagen visar du omtanke om dem du arbetar tillsammans med. Du ingår i stiftelsens ledningsgrupp och förväntas bidra med din kompetens till att utveckla lärandet för alla elever i vår stiftelse.

Det är meriterande att du har genomgått befattningsutbildning för rektorer eller statlig rektorsutbildning. Likaså är det meriterande att du har arbetat som skolledare inom gymnasieskolan, specifikt med gymnasieskolans estetiska program. Du är väl insatt i de nationella styrdokumenten för skolan.

Tjänsten utlyses både externt och internt inom stiftelsen. Tjänsten tillsätts av skolchefen i samarbete med facklig företrädare och Pedagogpoolen. Betyg och intyg uppvisas vid eventuell intervju. Har du frågor kring tjänsten kontakta: Björn Sundberg, bjorn.sundberg@pedagogpoolen.se

Registrera din ansökan här (CV och personligt brev där du beskriver ditt ledarskap och varför du söker just denna tjänst). Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 16:e december.

Vi ser fram emot en ny kollega som kan bidra med nya perspektiv och erfarenheter.  På VR skolor är du aldrig ensam, vi tror på “Tillsammans åstadkommer vi mer”.

Skolans profil:
Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplan har idag 550 elever. Vår organisation erbjuder ett utvecklande arbete i en professionell och kreativ miljö, där det pedagogiska utvecklingsarbetet har högsta prioritet. På skolan används informationsteknologi som ett naturligt pedagogiskt hjälpmedel i undervisningen och alla elever har tillgång till en egen laptop. På Viktor Rydberg gymnasium Jarlaplan arbetar vi tillsammans. Vi arbetar mycket med estetiska uttryckssätt och ser möten mellan estetiska och teoretiska ämnen i elevens vardag som självklara, för vi är övertygande om att konst och vetenskap går hand i hand. Skolan är, liksom övriga gymnasier i stiftelsen, tvåspråkig, vilket betyder att vi välkomnar personal som har engelska som modersmål i vårt kollegium. Förutom Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan driver Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor fem andra framgångsrika skolor. Till hösten öppnar vi ytterligare ett gymnasium i Sundbyberg. Läs mer om Viktor Rydbergs skolor.

Non-profit
Viktor Rydbergs skolor drivs av en svensk stiftelse, som äger sig själv. Därför finns det ingen ägare som tar ut vinst. Det överskott som uppstår stannar i verksamheten.