Så blir du vikarie

Vägen till ett flexibelt jobb på dina villkor.

 • 1. Välj anställning

  Vi har både korta och långa uppdrag på förskolor, grundskolor, fritids och gymnasium. Du väljer själv vilka åldrar, vilka ämnen du trivs med och hur ofta du vill jobba.

 • 2. Fyll i ansökan

  Varför vill du jobba som vikarie? Fyll i vårt formulär och skriv om dina tidigare erfarenheter av att arbeta med barn och unga. Glöm inte att bifoga relevanta dokument.

 • 3. Personlig intervju

  Nästa steg är en personlig intervju. Vi vill höra mer om vad du har för erfarenheter men också höra om dina tankar kring skolan och vikarieyrket.

 • 4. Kurs & Kontrakt

  När du har gått vår kurs, visat upp godkänt belastningsutdrag och skrivit på ditt kontrakt är du redo att börja arbeta. Fyll i din tillgänglighet så hör vi av oss om uppdrag!

Pedagogpoolens styrka

Våra vikarier berättar

Se vår film

Nyfiken på Pedagogpoolen?

En stor fördel med att jobba som lärarvikarie i jämförelse med andra jobb är framförallt att man lär sig att anpassa sig till olika situationer då alla klasser, människor och miljöer skiljer sig från varandra.

Det är ett bra jobb om man vill utvecklas och bli säkrare i sig själv och det passar den som vill prova på varierande arbetsuppgifter och hela tiden ha spännande saker för sig.

Lediga jobb på skola & förskola

Vi har många lediga jobb för dig som vill jobba inom skola och utbildning.

Att utbilda elever och forma deras världsbild är ett ansvar som kräver såväl kunskap och fantasi som pedagogisk talang. På Pedagogpoolen kan du antingen söka jobb inom vikariepoolen eller någon av våra fasta tjänster som behörig lärare. Pedagogpoolens vikarieuppdrag är på förskola, grundskola, fritids, särskola och gymnasieskola. Vi har både korta men också längre uppdrag och du styr själv när och var du vill jobba. Är du behörig lärare och vill ta dig an en ny utmaning kan du söka någon av våra nuvarande lediga tjänster för lärare eller ladda upp ditt cv i vår kandidatbas för kommande rekryteringar.

Har du rätt kompetens, erfarenhet och är en person som brinner för ditt arbete? Vill du bidra till att utveckla den svenska skolan? Oavsett om du söker jobb i vikariepoolen eller en av våra fasta tjänster vill vi att du delar vår gemensamma vision: att få människor att växa och utvecklas i sitt lärande.

Vår långa erfarenhet från skolans värld ger oss en unik kunskap och erfarenhet av att hitta rätt kandidater. Vi vet betydelsen av ett effektivt och fungerande arbetslag för att barn och vuxna ska kunna gå hem trygga, nöjda och glada. Tycker du som vi att skolan är den viktigaste och roligaste arbetsplatsen? Då har vi mycket att berätta.

Frågor & Svar

Här får du svar på vanliga frågor.

Du ändrar eller uppdaterar dina personliga uppgifter och samtycke via appen PP Express.

Klicka på symbolen med figuren längst ner till höger för att få upp alternativ.

Skolor är enligt lag skyldiga att kontrollera alla pedagogers utdrag ur belastningsregistret. Du beställer det utdrag som gäller för skola, förskola eller barnomsorg.
Här kan du beställa den blankett som gäller för jobb inom förskola, skola eller barnomsorg i Sverige:

Begäran om utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister

Ja, Pedagogpoolen är ett auktoriserat bemanningsföretag sedan 2008. Auktorisationen är en trygghet och kvalitetssäkring för våra kunder, anställda och övriga intressenter. Det ställs höga krav på ett företag för att kunna få och behålla en auktorisation. Auktorisationen intygar bland annat att Pedagogpoolen:

 • följer Bemanningsföretagens etiska riktlinjer
 • har en fastställd jämställdhetsplan
 • har en omfattande ansvarsförsäkring
 • har tecknat kollektivavtal
 • följer och håller sig à jour gällande lagar och regler i bemanningsbranschen och på arbetsmarknaden

Mån-tors kl 6-18, fre kl 6-17

Du når oss via telefon, mejl eller vårt bokningsformulär.

Stockholm: 08-30 49 51
Väst: 031-380 30 20
Syd: 040-618 93 00
Norr/mitt: 010-160 24 00

På Pedagogpoolen har vi en passion för utbildning. Vår långa erfarenhet från skolans värld ger oss en unik kunskap och vana att hitta rätt kandidater. Vi får människor att växa och utvecklas i sitt lärande och tar väl hand om alla vår anställda. Som vikarie erbjuder vi dig ett flexibelt jobb där du själv väljer när du vill arbeta. Vi kan erbjuda extrajobb, deltidsjobb eller heltidsjobb och ställer inga krav på hur mycket du ska jobba.

VRE Education blir Pedagogpoolen – namnet är nytt, allt annat är lika!

I september 2016 bytte VRE Education namn till Pedagogpoolen. Med vårt nya namn vill vi tydligare berätta vad vi kan och vad vi gör. Drygt femton års erfarenhet har gjort att vi idag är en av de största aktörerna i Sverige inom bemanning och rekrytering till skola. Vi fortsätter att vara en professionell, pålitlig och personlig partner till våra 1200 samarbetsskolor och 1200 lärarvikarier. Vi brinner för samma sak nu som då – skola!

Det beror på om du söker en vikarietjänst eller en fast tjänst som behörig lärare. Läs gärna mer om våra vikarietjänster och fasta tjänster och hur du söker dessa under respektive flik.

Du som söker en tjänst som vikarie genomgår en rekryteringsprocess som består av följande steg:

 • Granskning av CV
 • Personlig intervju
 • Besked om anställning
 • Obligatorisk vikariekurs

Blir du anställd kan du börja omgående under förutsättning att vi fått ditt utdrag ur polisens brottsregister. Läs mer om hur du söker jobb som vikarie här!

För de fasta tjänsterna är det lite olika beroende på hur uppdraget ser ut men i korta drag brukar det gå till så här:

 • Kandidat söker den tjänst som är aktuell – vi gör urval löpande
 • Kandidat blir kallad till en första intervju – i vissa fall genomförs personlighets- och färdighetstester
 • Kandidat presenteras för aktuell uppdragsgivare
 • Val av slutkandidat

Läs mer om hur du söker en fast tjänst här!

 

En fotbollstrupp utan ledare eller avbytare på bänken är lika otänkbart som en skola utan duktiga lärare och vikarier. På Pedagogpoolen vet vi betydelsen av ett effektivt och fungerande arbetslag för att barn och vuxna ska kunna gå hem trygga, nöjda och glada efter en arbetsdag. Samtidigt vet vi att det kan vara svårt att hitta duktig personal som kan rycka in vid sjukdom, tjänstledighet eller annan frånvaro.

Söker du en vikarietjänst är du avbytaren som är beredd på att ryka in på någon av våra 1000 samarbetsskolor. Vi erbjuder dig ett flexibelt jobb där du själv väljer när du vill arbeta. Vi kan erbjuda extrajobb, deltidsjobb eller heltidsjobb och ställer inga krav på hur mycket du kan arbeta. Uppdragen kan vara både längre och kortare inom förskola, grundskola, fritids, särskola och gymnasium.

Söker du en fast tjänst blir du direktrekryterad till någon av våra uppdragsgivare. I de flesta fall är de skolor som vi hjälper med hela, eller vissa fall delar av rekryteringsprocessen med allt ifrån urval till uppföljning.