Så funkar det

Pedagogpoolens rekryteringsprocess

 • 1. Välj anställning

  Vi har både korta och långa uppdrag på förskolor, grundskolor, fritids och gymnasium. Du väljer själv vilka åldrar, vilka ämnen du trivs med och hur ofta du vill jobba.

 • 2. Fyll i ansökan

  Varför vill du jobba som vikarie? Fyll i vårt formulär och skriv om dina tidigare erfarenheter av att arbeta med barn och unga. Glöm inte att bifoga relevanta dokument.

 • 3. Personlig intervju

  Nästa steg är en personlig intervju. Vi vill höra mer om vad du har för erfarenheter men också höra om dina tankar kring skolan och vikarieyrket. Vi vill lära känna dig.

 • 4. Kurs & kontrakt

  När du har gått vår kurs, visat upp godkänt belastningsutdrag, som du kan beställa genom att klicka här, och skrivit på ditt kontrakt är du redo att börja arbeta!

Våra vikarier

Pedagogpoolens kärna

Att utbilda barn och ungdomar är en av samhällets viktigaste uppgifter. Den ställer höga krav på personalens kunskap, fantasi och pedagogiska förmåga. Vi är stolta över våra medarbetare och strävar efter utveckling hos såväl elever som anställda.

Möt våra vikarier

Vikarie på Pedagogpoolen

9 av 10 vikarier rekommenderar oss som arbetsgivare

För oss är det av största vikt att du trivs! Genom våra värdeord personligt, professionellt och pedagogiskt arbetar vi för att du ska trivas och utvecklas. En av våra främsta styrkor är att vi alltid har ett personligt bemötande och har en vision om att alla ska utvecklas, såväl vikarie som elev. Du är viktig för oss och det du gör är betydelsefullt. Mår du bra på jobbet, vet vi att du gör ett bra jobb.

Vi är alltid professionella och och behandlar alla med respekt. Hos oss har du möjlighet att bli certifierad vikarie. Ett bevis på att du har blivit utbildad och fått erfarenhet. Vi bjuder dessutom in till fortbildningar så ofta vi kan, där du kan lära dig mer om lärar- och vikarieyrkets olika aspekter och utmaningar. Sen 15 år tillbaka jobbar vi för att förbättra och underlätta arbetet för skolor runt om i landet, alltid med ett pedagogiskt förhållningssätt. Något som många av våra vikarier berättar om är hur de växer i sina roller i klassrummet, på fritids och på förskolan. Att ta för sig och hantera olika människor blir en naturlig del av arbetet med barn och unga, och en erfarenhet som de bär med sig vidare.

Om ett lärorikt, varierat och givande arbete är något du tror passar dig – sök till oss!

Frågor & Svar

Här får du svar på vanliga frågor

Skolor är enligt lag skyldiga att kontrollera alla pedagogers utdrag ur belastningsregistret. Du beställer det utdrag som gäller för skola, förskola eller barnomsorg.
Här kan du beställa den blankett som gäller för jobb inom förskola, skola eller barnomsorg i Sverige:

Begäran om utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister

Ja, Pedagogpoolen är ett auktoriserat bemanningsföretag sedan 2008. Auktorisationen är en trygghet och kvalitetssäkring för våra kunder, anställda och övriga intressenter. Det ställs höga krav på ett företag för att kunna få och behålla en auktorisation. Auktorisationen intygar bland annat att Pedagogpoolen:

 • följer Bemanningsföretagens etiska riktlinjer
 • har en fastställd jämställdhetsplan
 • har en omfattande ansvarsförsäkring
 • har tecknat kollektivavtal
 • följer och håller sig à jour gällande lagar och regler i bemanningsbranschen och på arbetsmarknaden

Vad du får för lön beror på din ålder och erfarenhet. Väl på intervju kan vi berätta vad som gäller för just dig!

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och vill vara en förebild för barn och unga! Du kanske är student, pensionär eller jobbsökande och vill ha ett arbete där du utvecklar ditt pedagogiska ledarskap. Är du utbildad lärare/pedagog eller på väg att bli är det meriterande. Det är viktigt att du har erfarenhet av arbete med barn och unga samt godkänt slutbetyg från gymnasiet.

Vi jobbar med 1000 skolor runtom i Sverige. Våra kunder finns i såväl kommunala som fria verksamheter i förskolan, grundskolan och gymnasiet. Du väljer själv vilka åldrar och/alternativt ämnen som du trivs bäst att jobba med!

Vi är en av de största aktörerna i Sverige och vi jobbar med 1000 skolor i Sverige, allt från förskola hela vägen upp till gymnasiet.

När vi frågar våra anställda varför de valt att börja jobba hos oss, varför de jobbar hos oss eller varför de väljer att komma tillbaka och jobba hos oss är det framför allt för att vi:

 • Bryr oss om alla våra anställda, att vi är personliga och att vi har en sån familjär stämning
 • Att de tycker att det känns tryggt och att vi alltid backar upp våra vikarier
 • Att vi är bra på att skapa bra sammanhållning

Vi har ingen gräns för hur mycket man behöver jobba. Ett uppdrag är alltid minst fyra timmar per dag. Många jobbar varje dag men vissa väljer även att kombinera vikariejobbet med studier eller ett annat jobb. Du kan själv välja när det passar dig bäst!

VRE Education blir Pedagogpoolen – namnet är nytt, allt annat är lika!

Den 15 september bytte VRE Education namn till Pedagogpoolen. Med vårt nya namn vill vi tydligare berätta vad vi kan och vad vi gör. Femton års erfarenhet har gjort att vi idag är en av de största aktörerna i Sverige inom bemanning och rekrytering till skola. Vi fortsätt att vara en professionell, pålitlig och personlig parter till våra 1000 samarbetsskolor och 1200 lärarvikarier. Vi brinner för samma sak nu som då – skola!

5 vanliga myter

1. Behörig eller inte behörig lärare?

En vanlig missuppfattning är att man måste vara behörig lärare för att få jobba som lärarvikarie. Du behöver inte vara behörig men vi vill att du har ett stort intresse och tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

2. MYT: Man vet inte hur ofta man får jobba!

Hur många vikarier vi kan boka ut beror såklart helt på behovet hos skolorna, men vanligast är att alla tillgängliga vikarier blir erbjudna uppdrag – oftast finns det alltid jobb!

3. MYT: Man måste undervisa i alla ämnen/åldrar

Våra uppdrag är på förskola, grundskola, fritids, särskola och gymnasieskola. Du väljer själv vilka åldrar och ämnen som passar dig.

4. MYt: Det är opersonligt och ensamt!

Visst stämmer det att en del av vikarieyrket är att besöka nya platser och möta nya människor, men inte bara! Trivs du på en skola eller förskola och har gjort ett bra jobb så är chansen stor att du får komma tillbaka. Vi har många uppdrag som sträcker sig över flera dagar, veckor och till och med terminer. Vi anordnar även vikarieträffar och fortbildningar där du får möjlighet att träffa dina kollegor.

5. Skolan är ett avslutat kapitel

Fanns det någon som trodde att den skulle vilja gå tillbaka till skolan efter studenten? Förmodligen inte, men tro oss när vi säger att det är något långt ifrån vad du föreställer dig! Många som arbetar hos oss blir positivt överraskade över hur mycket det skiljer mellan att undervisa och att själv sitta skolbänken.