Så funkar det

Vår rekryteringsprocess

 • 1. Fyll i ansökan

  Varför vill du jobba som vikarie? Fyll i vårt formulär på humly.io och skriv om dina tidigare erfarenheter av att arbeta med barn och unga. Glöm inte att bifoga relevanta dokument.

 • 2. Personlig intervju

  Nästa steg är en personlig intervju. Vi vill höra mer om vad du har för erfarenheter men också höra om dina tankar kring skolan och vikarieyrket. Vi vill lära känna dig.

 • 3. Kurs & kontrakt

  När du har gått vår kurs, visat upp godkänt belastningsutdrag, som du kan beställa genom att klicka här, och skrivit på ditt ramavtal är du redo att börja arbeta!

 • 4. Ladda ned PP Express

  Genom appen kan du kan smidigt anmäla intressen för uppdrag som matchar dina önskemål, lägga till tillgänglighet och lämna omdöme.

Nu söker vi nya vikarier

Pedagogpoolen erbjuder jobb som vikarie på förskola, fritids, grundskola och gymnasium. Du bestämmer själv hur mycket du vill jobba och du matchas med rätt ämnen årskurser. Som lärarvikarie får du bland annat introduktionskurs, fortbildningar och coachning. Vill du ha ett meningsfullt extra-, hel- eller deltidsjobb är du varmt välkommen att söka till oss!

Läs mer här

Vikarie på Pedagogpoolen

9 av 10 vikarier rekommenderar oss som arbetsgivare

För oss är det av största vikt att du trivs! Genom våra värdeord personligt, professionellt och pedagogiskt arbetar vi för att du ska trivas och utvecklas. En av våra främsta styrkor är att vi alltid har ett personligt bemötande och har en vision om att alla ska utvecklas, såväl vikarie som elev. Du är viktig för oss och det du gör är betydelsefullt. Mår du bra på jobbet, vet vi att du gör ett bra jobb.

Vi är alltid professionella och och behandlar alla med respekt. Hos oss har du möjlighet att bli certifierad vikarie. Ett bevis på att du har blivit utbildad och fått erfarenhet. Vi bjuder dessutom in till fortbildningar så ofta vi kan, där du kan lära dig mer om lärar- och vikarieyrkets olika aspekter och utmaningar. Sen 15 år tillbaka jobbar vi för att förbättra och underlätta arbetet för skolor runt om i landet, alltid med ett pedagogiskt förhållningssätt. Något som många av våra vikarier berättar om är hur de växer i sina roller i klassrummet, på fritids och på förskolan. Att ta för sig och hantera olika människor blir en naturlig del av arbetet med barn och unga, och en erfarenhet som de bär med sig vidare.

Om ett lärorikt, varierat och givande arbete är något du tror passar dig – sök till oss!

Frågor & Svar

Här får du svar på vanliga frågor

Du ändrar eller uppdaterar dina personliga uppgifter och samtycke via appen PP Express.

Klicka på symbolen med figuren längst ner till höger för att få upp alternativ.

Skolor är enligt lag skyldiga att kontrollera alla pedagogers utdrag ur belastningsregistret. Du beställer det utdrag som gäller för skola, förskola eller barnomsorg.
Här kan du beställa den blankett som gäller för jobb inom förskola, skola eller barnomsorg i Sverige:

Begäran om utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister

Ja, Pedagogpoolen är sedan 2008 ett auktoriserat bemanningsföretag. Auktorisationen är en trygghet och kvalitetssäkring för våra kunder, anställda och övriga intressenter. Sedan 2019 är Pedagogpoolen även ett auktoriserat rekryteringsföretag. Det ställs höga krav på ett företag för att kunna få och behålla en auktorisation. Auktorisationen intygar bland annat att Pedagogpoolen:

 • följer Bemanningsföretagens etiska riktlinjer
 • har en fastställd jämställdhetsplan
 • har en omfattande ansvarsförsäkring
 • har tecknat kollektivavtal
 • följer och håller sig à jour gällande lagar och regler i bemanningsbranschen och på arbetsmarknaden

Vad du får för lön beror på din ålder och erfarenhet. Väl på intervju kan vi berätta vad som gäller för just dig!

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och vill vara en förebild för barn och unga! Du kanske är student, pensionär eller jobbsökande och vill ha ett arbete där du utvecklar ditt pedagogiska ledarskap. Är du utbildad lärare/pedagog eller på väg att bli är det meriterande. Det är viktigt att du har erfarenhet av arbete med barn och unga samt godkänt slutbetyg från gymnasiet.

Vi jobbar med 1200 skolor runtom i Sverige. Våra kunder finns i såväl kommunala som fria verksamheter i förskolan, grundskolan och gymnasiet. Du väljer själv vilka åldrar och/alternativt ämnen som du trivs bäst att jobba med!

Vi är en av de största aktörerna i Sverige och vi jobbar med 1200 skolor i Sverige, allt från förskola hela vägen upp till gymnasiet.

När vi frågar våra anställda varför de valt att börja jobba hos oss och varför de väljer att komma tillbaka och jobba hos oss är det framför allt för att:

 • Vi bryr oss om alla våra anställda, att vi är personliga och att vi har en familjär stämning
 • Våra anställda tycker att det känns tryggt och att vi alltid backar upp våra vikarier
 • Vi är bra på att skapa god sammanhållning

Vi har ingen gräns för hur mycket man behöver jobba. Ett uppdrag är oftast minst fyra timmar per dag. Många jobbar varje dag men vissa väljer även att kombinera vikariejobbet med studier eller ett annat jobb. Du kan själv välja när det passar dig bäst!

VRE Education blir Pedagogpoolen – namnet är nytt, allt annat är lika!

I september 2016 bytte VRE Education namn till Pedagogpoolen. Med vårt nya namn vill vi tydligare berätta vad vi kan och vad vi gör. Drygt femton års erfarenhet har gjort att vi idag är en av de största aktörerna i Sverige inom bemanning och rekrytering till skola. Vi fortsätter att vara en professionell, pålitlig och personlig partner till våra 1200 samarbetsskolor och 1200 lärarvikarier. Vi brinner för samma sak nu som då – skola!

VANLIGA MYTER OM VIKARIEJOBBET

1. MYT: Man måste vara behörig lärare

En vanlig missuppfattning är att man måste vara behörig lärare för att få jobba som lärarvikarie. Du behöver inte vara behörig men vi vill att du har ett stort intresse för och tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Kanske som idrottsledare, läxhjälpare, barnvakt eller lägerledare.

2. MYT: Man vet inte hur ofta man får jobba

Hur många vikarier vi kan boka ut beror såklart helt på behovet hos skolorna, men vanligast är att alla tillgängliga vikarier blir erbjudna uppdrag! Vi har också olika anställningsformer beroende på om du vill jobba varje dag eller ha mer flexibilitet.

3. MYT: MAN MÅSTE VIKARIERA INOM ALLA ÄMNEN/ÅLDRAR

Våra uppdrag är på förskola, grundskola, fritids och gymnasieskola. Du påverkar själv vilka åldrar och ämnen som passar dig. Vi har både vikarier som är allätare och specialister.

4. MYT: JOBBET ÄR OPERSONLIGT OCH ENSAMT

Visst stämmer det att en del av vikarieyrket är att besöka nya platser och möta nya människor, men inte bara! Trivs du på en skola eller förskola och har gjort ett bra jobb så är chansen stor att du får komma tillbaka. Vi har många uppdrag som sträcker sig över flera dagar, veckor eller terminer. Vi erbjuder after-works och fortbildningar där du får möjlighet att träffa dina kollegor.