Respekt, empati och bemötande är mina ledord i vikariejobbet

Yvonne Nilsson jobbar som lärarvikarie hos Pedagogpoolen i Ängelholm. Tidigare i år utsågs hon till ”Årets Senior 2017” och tog emot pris för sina värdefulla insatser inom skola. Hon brinner för vikariejobbet oavsett om hon jobbar med de yngre barnen på förskola eller undervisar vuxna i svenska för invandrare.

Varför började du jobba som vikarie för Pedagogpoolen?
Vi började få mindre projekt på mitt tidigare arbete och då sökte jag till Pedagogpoolen för jag kände mig inte klar med arbetslivet. Jag hade erfarenhet sen tidigare av att arbeta som lärare i ca 6 månader och har alltid under mitt arbetsliv på något sätt jobbat med människor. Så det var inget svårt val!

Känner du att du har utvecklats som person genom vikariejobbet?
Absolut! Jag tycker alla ska prova på att jobba som lärarvikarie oavsett om du är ung eller äldre. Det är lärorikt och det händer nya saker hela tiden.

Har du något bra tips till nyblivna vikarier?
Barnen och eleverna ska behandlas med respekt, empati och ett korrekt bemötande. Det har varit mina ledord och de kommer alltid bli min vägvisare. Var ödmjuk inför uppdraget.