Om oss

Pedagogpoolen - er professionella, personliga och pålitliga partner.

Vi brinner för skola!

Många skolor kämpar med bristande kompetens och bemanning. Det vill vi vara med och förändra!

Därför har vi specialiserat oss på kompetensförsörjning och hyr ut väl förberedda och engagerade lärarvikarier. Vi avlastar också skolor med rekrytering av kompetenta lärare och skolledare. Vi samarbetar med skolor inom alla stadier, från förskola till gymnasium och vuxenutbildning.

Med drygt sjutton års erfarenhet är vi idag en av de största aktörerna i Sverige inom bemanning och rekrytering till skola. Vi är stolta över våra 1200 samarbetsskolor och våra 1300 anställda lärarvikarier. 2001 startade vi vår verksamhet i Stockholm och finns även i Göteborg, Skåne, Katrineholm och Umeå.

Vår vision

Pedagogpoolen får människor att växa och utvecklas i sitt lärande samt är en aktiv samarbetspartner som långsiktigt bidrar till att utveckla den svenska skolan.

Våra Värdeord

Professionell
Pedagogpoolen har 17 års erfarenhet av bemanning och rekrytering till skola och vår vision är att utveckla både den och de människor som verkar inom den. För att lyckas med detta krävs professionalitet och kunnande i allt vi gör. Vi verkar för mångfald, alla människors lika värde och att individerna i vår verksamhet måste spegla samhället i övrigt.

Pålitlig
Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag, har ett brinnande engagemang och tar ansvar för det vi gör. Våra kunder och anställda har förtroende för oss och uppfattar oss som pålitliga och trygga. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten för att både organisationer och individer ska kunna utvecklas.

Personlig
Vi strävar efter att ha nära relationer med våra kunder och anställda. Vi vill förmedla glädje, öppenhet och gemenskap. Även när vi växer är vårt mål att vara den lilla organisationen i den komplexa skolvärlden. Vi är övertygade om att ett personligt förhållningssätt är en förutsättning för att lyckas vara en professionell och pålitlig partner inom skolbemanning och rekrytering. Digitala hjälpmedel kan underlätta men aldrig ersätta mötet mellan individer.

Historik

Företaget startades år 2001 av grundarna till Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. Stiftelsen driver idag fyra gymnasieskolor och tre högstadieskolor i Stockholm. Pedagogpoolen hette tidigare VRE Education men bytte i september 2016 namn till Pedagogpoolen. Vi är en kvalificerad och pålitlig partner när det gäller bemanning och rekrytering till förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.