Lärarvikarien och fotbollsspelaren Selwan Aljaberi 26 år (Skärholmen) tilldelas priset ”Årets Idrottsprofil” för sina insatser inom skola

I fredags kväll utsågs Årets Vikarie för tionde året. Pedagogpoolen vill med priset uppmärksamma lärarvikarier som har gjort en extra stor och betydelsefull insats på förskolor och skolor runt om i Sverige. Selwan Aljaberi tog emot hedersomnämnande för Årets Idrottsprofil.

”Det känns jättekul att vinna pris som Årets Idrottsprofil. Det som gjorde mig extra glad är att vikariejobbet är något helt nytt för mig och det känns kul att upptäcka något som jag är bra på och som jag kan ta med mig även längre fram i livet. Jag brinner för idrott så priset speglar min personlighet bra”, säger Selwan som är fotbollsspelare på elitnivå.

Juryns motivering för Årets Idrottsprofil lyder: Med sin bakgrund inom fotbollen, sin höga ämneskunskap och sitt stora engagemang är han en klockren idrottsprofil. Han är lekfull, snabbtänkt och utstrålar samtidigt auktoritet. Hans passion för idrott tillsammans med tydliga ledaregenskaper gör honom till en mycket efterfrågad och uppskattad idrottsvikarie.

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för Årets Vikarie. I juryn sitter Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige, Beata Kull, VD och grundare Lärargalan, Jonas Wennberg, bemanningschef Pedagogpoolen och Peder Hagen, VD Pedagogpoolen.

”Syftet med utmärkelserna är att skapa ett intresse kring lärarvikariens betydelsefulla roll och vikten av vuxna förebilder i skolan. Samtidigt vill vi hylla alla fantastiska vikarier” säger Peder Hagen, VD Pedagogpoolen.

Totalt 30 av de 1300 vikarier, som under 2017 arbetat på skolor och förskolor genom Pedagogpoolen, blev nominerade till Årets Vikarie.