JOBBET SOM LÄRARVIKARIE HAR GETT MIG ÄNNU BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE

Imran är en av våra drivna vikarier som verkligen brinner för att göra skillnad på jobbet. Han började jobba som vikarie på Pedagogpoolen i Stockholm, men studerar nu i Göteborg där han också jobbar extra som lärarvikarie.

Varför började du jobba som vikarie för Pedagogpoolen?
För mig är skolan framtiden! Jag utbildar mig till lärare så att jobba som lärarvikarie kändes självklart. Att vara lärarvikarie på Pedagogpoolen är grymt för mig som student då jag väljer helt själv vilka dagar och tider jag vill jobba. Att ha lite extra inkomst som student är också underbart.

Vad gjorde du innan du började jobba på Pedagogpoolen?
Jag jobbade som elevassistent och inom lokalvård, och pluggade på läsprogrammet.

Hur kände du dig din första dag på jobbet?
Nervös, nyfiken, glad och massa andra känslor! Men jag visste det skulle vara en epok i livet och en bra start på min karriär så rädslan och oron var inget som hindrade mig.

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet?
Jag har fått ett mycket bättre självförtroende och utvecklat min ledarskapsförmåga. Jag är också mer stresstålig och organiserad och har övat upp mina pedagogiska egenskaper.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Det bästa är nog känslan av få möta nya människor, samtidigt som att jag får känna att jag gör skillnad.

Har du något bra tips till nyblivna vikarier?
Var inte rädd för att ta plats och våga ta egna initiativ.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli vikarie?
GÖR DET!!! Du kommer att ha kul samtidigt som du lär känna dig själv bättre och framförallt andra människor.