Jag jobbar med det jag älskar

Veckans vikarieporträtt är Josefina. Hon gillar att hon själv kan välja att undervisa i de ämnen som är kopplade till hennes egna intressen såsom bild och hemkunskap.

Hur kom du på att du ville jobba för Pedagogpoolen?
Jag träffade först representanter från Pedagogpoolen på en rekryteringsträff. Jag är väldigt glad över att jag gjorde det eftersom jag tycker att ett pedagogiskt arbete passar mig perfekt.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Jag gillar att baka och umgås med familj och vänner. Utöver det driver jag en ideell förening som hjälper nyanlända att träffa varandra genom diverse roliga aktiviteter med hantverk.

Vad gjorde du innan du började jobba på Pedagogpoolen?
Jag jobbade på Nacka kommun som arbetsvägledare i ett testprojekt som bland annat skulle hjälpa nyanlända till bättre självförtroende och att känna samhörighet. Dessutom är jag utbildad undersköterska så jag har även jobbat mycket inom vården.

Hur kändes din första dag på jobbet?
Jag var såklart lite nervös eftersom det var ett nytt jobb. Dessutom är många barn extra busiga och testar gränser när det kommer in en vikarie som dom inte känner sen innan. Det ser jag numera som en möjlighet – jag lär mig nånting nytt varje dag.

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet?
Ja, och det är mycket på grund av att man inte är på samma arbetsplats varje dag. Ingen dag är den andre lik och det gör så att du varje dag får en ny möjlighet att nå nya mål i livet. Många dagar träffar man nya människor man kan dela erfarenheter och visdom med.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Att man får använda sina kunskaper och jobba med de ämnen man själv älskar och är duktig i. Men det bästa är ända att man får jobba med barn.

Vilket är ditt bästa vikarietips?
Att våga vara social och tro på sin egen förmåga.