Med vikariejobbet kan jag inspirera barnen

Edvin är en av våra vikarier i Umeå. Han är en stjärna på förskola och fritids där han fått visa stort engagemang och blivit grym på att improvisera. Han tycker att det bästa med vikariejobbet är att han själv får bestämma helt över sina arbetstider.

Varför började du jobba som vikarie för Pedagogpoolen?
Jag upptäckte Pedagogpoolen via internet och ansökte direkt!

Vad gjorde du innan du började jobba på Pedagogpoolen?
Innan jag började på Pedagogpoolen jobbade jag som vikarie i ungefär två månader på en och samma förskola för en fastanställd som var på semester.

Hur kändes din första dag på jobbet?
I och med att jag jobbat på förskola innan var första dagen inte speciellt pirrig, men det är alltid spännande att få komma till en ny förskola och möta nya barn.

Vilka lärdomar har du fått med dig från vikariejobbet?
Jobbet har varit riktigt lärorikt! Att få ta hand om barn har fått mig att växa som person. Jag har lärt mig att byta blöjor, ta ansvar och trösta barnen när de blivit ledsna. Jag har fått sitta och prata med barnen och uppleva hur de löser problem och ser på världen. Jag har också lärt mig hur jag ska göra för att inspirera dem till att göra olika saker.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Det bästa är nog flexibiliteten. Jag jobbar oftast kl.8 till 16 men jag har full kontroll över vilka dagar jag väljer att ta uppdrag.