Jag har genom jobbet som vikarie upptäckt att jag vill bli lärare!

Veckans vikarieporträtt kommer från Knut som pluggar på Göteborgs universitet där han läser Marina vetenskaper. Han varvar studierna med att jobba extra som lärarvikarie på Pedagogpoolen och när tillfälle ges dyker han gärna i havet. Dykning och undervattensfotografering är hans stora intresse.

Varför började du jobba som vikarie för Pedagogpoolen?
Jag började jobba på Pedagogpoolen för jag behövde ett extrajobb och är intresserad av läraryrket. Dessutom tycker jag själv att jag är ambitiös noggrann och plikttrogen, i skolan är jag bra på matte och kemi.

Hur kändes din första dag på jobbet?
Rolig och lärorik.

Har du lärt dig något nytt genom vikariejobbet?
– Att prata inför främlingar.
– Att improvisera.
– Att lösa problem snabbt.
– Hur man pratar med yngre barn.
– Att jag gillar vara lärare.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Variationen i yrket. Jag har genom jobbet som lärarvikarie upptäckt att jag vill bli lärare.

Har du något bra tips till nyblivna vikarier?
Var inte rädd för att gå utanför din bekvämlighetszon. Var beredd på att eleverna kanske kommer att försöka testa dig.