Jag ångrar inte en sekund att jag valde att testa på jobbet som lärarvikarie!

Ludde är en av våra drivna vikarier som verkligen brinner för att göra skillnad på jobbet. På fritiden lägger han stora delar av sin tid på musik och har två olika ensembler i veckan. Han tycker det är perfekt att kunna välja när han vill jobba  för den bästa balansen mellan jobb och sin passion, musik.

Hur kom du på att du ville jobba för Pedagogpoolen?
Jag hade precis tagit studenten och visste inte riktigt vad jag ville göra, då stötte jag på två vikarier från Pedagogpoolen som berättade om deras jobb och hur kul det var att jobba med barn. De förklarade att man fick välja mellan olika årskurser och ämnen. Jag tänkte att jag ger det ett försök. Nu nästan två terminer senare, är jag så glad att jag gjorde det valet.

Hur kändes din första dag på jobbet?
Mitt första uppdrag var pirrigt! Jag skulle ha en åk 3 i musik… De var jättegulliga! De var så nyfikna på mig och vad jag gjorde om dagarna så jag behövde knappt anstränga mig för att få deras uppmärksamhet. Jag insåg att mycket av min nervositet som jag hade innan uppdraget var obefogad. Nervositeten släppte efter att ha pratat med eleverna i några minuter!

Vilket är ditt bästa vikarietips?
Varje gång jag träffar en ny klass gör jag en liten ”vikarie-lek”. Den bryter isen och lättar upp stämningen så att resten av lektionen går som på räls. Bäst av allt är att den är väldigt simpel. Den går till såhär: Jag skriver upp några tal/siffror på tavlan. Dessa tal/siffror har någonting med mig och mitt liv och göra. Exempelvis mitt favoritnummer, antal syskon, min längd, ålder, osv… Sen låter jag eleverna räcka upp handen och gissa på vad dessa tal/nummer representerar. (Kom ihåg, en gissning är endast giltig om eleven räcker upp handen och får ordet av vikarien.) När eleverna har gissat på alla tal/nummer är leken slut. Fungerar varje gång i alla åldrar.