Det är toppen att kunna välja vilka ämnen och årskurser man vill jobba med

Denna veckas porträtt kommer från Elise 19 år.

 Varför började du jobba som vikarie för Pedagogpoolen?
Jag har alltid tyckt om att jobba med barn och sedan några år tillbaka har jag tagit så många barnvaktsjobb jag kunnat. Förra sommaren, innan jag jobbade på Pedagogpoolen, jobbade jag på Gröna Lund. Det var jättekul men jag började sakna mina barnvaktsbarn och i höstas när Pedagogpoolen stod och värvade nya vikarier på Gröna Lund kändes det helt perfekt för mig!

Hur kändes din första dag på jobbet?
Min första dag på jobbet var jag nervös och det kändes lite rörigt men jag blev väl bemött och kom snabbt in i rutinerna. Nu är jag så van när jag kommer till jobbet att jag nästan direkt känner att jag kan vara till hjälp och vara med och göra skillnad för barnen.

Har du något bra tips till nyblivna vikarier?
Våga säga ifrån och stå för det du säger! Det tar ett tag att lära sig men det blir mycket lättare för både dig och barnen. Ibland kan man vilja vara lite snäll och mjuk men det behövs någon som säger ifrån, barnen kommer inte ogilla dig för det! Det känns ju tryggare att ha någon som vet vart gränsen går.

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet?
Under min tid på Pedagogpoolen har jag lärt mig väldigt mycket om olika sorters pedagogik och hur man bäst anpassar sig för att möta olika barns behov, men också om hur man sätter gränser och våga säga ifrån. Eftersom man får insikt i olika typer av skolor och förskolor går det ganska snabbt att förstå vad man själv tycker är roligast, då är det toppen att enkelt kunna välja vilka ämnen och årskurser man vill jobba med. Men det bästa är såklart barnen – det finns alltid någon som behöver hjälp eller vill busa vilket gör att du aldrig har tråkigt på jobbet!