Pedagogpoolens lärarvikarier

Här får du träffa några av våra lärarvikarier

Frågor & Svar

Här får du svar på vanliga frågor

Ja, Pedagogpoolen är sedan 2008 ett auktoriserat bemanningsföretag. Auktorisationen är en trygghet och kvalitetssäkring för våra kunder, anställda och övriga intressenter. Sedan 2019 är Pedagogpoolen även ett auktoriserat rekryteringsföretag. Det ställs höga krav på ett företag för att kunna få och behålla en auktorisation. Auktorisationen intygar bland annat att Pedagogpoolen:

  • följer Bemanningsföretagens etiska riktlinjer
  • har en fastställd jämställdhetsplan
  • har en omfattande ansvarsförsäkring
  • har tecknat kollektivavtal
  • följer och håller sig à jour gällande lagar och regler i bemanningsbranschen och på arbetsmarknaden

Vi har en vikariepool som består av vikarier med olika behörigheter och kompetenser. Gemensamt för alla vikarier är att de är noga utvalda. När ni kontaktar oss och behöver hjälp ställer vi frågor kring det som är specifikt för just ert uppdrag. Utifrån detta gör vi en matchning med en passande vikarie hos oss. Vi är auktoriserade specialister på bemanning till skola och har som mål att bygga långsiktiga och nära samarbeten med alla våra samarbetsskolor.

Mån-tors kl 6-18, fre kl 6-17

Du når oss via telefon, mejl eller vårt bokningsformulär.

Stockholm: 08-30 49 51
Väst: 031-380 30 20
Syd: 040-618 93 00
Norr/mitt: 010-160 24 00

Vi är snabba, professionella och flexibla. Vi kan skola!

Sedan 2001 hyr vi ut väl förberedda och engagerade lärarvikarier till förskola och skola. Vi ställer höga krav på kvalitet och arbetar med kvalitetssäkring inom alla områden, från urvalsprocessen till uppföljning av uppdrag och kundutvärderingar. Alla vikarier är noga utvalda och går igenom en noggrann urvalsprocess. De intervjuas personligen och alla har ett godkänt utdrag från belastningsregistret. I förberedelserna ingår även Pedagogpoolens obligatoriska vikariekurs som bland annat berör pedagogiskt ledarskap och skolans värdegrund.

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag, har ett brinnande engagemang och tar ansvar för det vi gör. Våra kunder och anställda har förtroende för oss och uppfattar oss som pålitliga och trygga. Vi ser långsiktiga och pålitliga relationer som en förutsättning att växa och utvecklas.

VRE Education blir Pedagogpoolen – namnet är nytt, allt annat är lika!

I september 2016 bytte VRE Education namn till Pedagogpoolen. Med vårt nya namn vill vi tydligare berätta vad vi kan och vad vi gör. Drygt femton års erfarenhet har gjort att vi idag är en av de största aktörerna i Sverige inom bemanning och rekrytering till skola. Vi fortsätter att vara en professionell, pålitlig och personlig partner till våra 1200 samarbetsskolor och 1200 lärarvikarier. Vi brinner för samma sak nu som då – skola!

VÅRA NÖJDA KUNDER

Vi har över tio års erfarenhet av rekrytering inom skolområdet.

Vikarier anpassade för alla åldrar

Pedagogpoolen tillhandahåller vikarier till för-, grund-, hög- och gymnasieskolor

Vi har ett nära och framgångsrikt samarbete med ungefär 700 skolor inom alla stadier, från förskola till gymnasium och särskola. Vi samarbetar med både kommunala och fristående verksamheter. Många av våra lärarvikarier är högskolestuderande eller färdigutbildade akademiker med ett stort intresse för skola och pedagogisk utveckling. Hur än ert behov ser ut så får ni en engagerad, lyhörd och flexibel medarbetare som snabbt sätter sig in i situationen och de aktuella arbetsuppgifterna.

Förskolor – trygghet och utveckling även för de minsta

Ur vårt breda urval av vikarier ser vi till att välja ut den mest lämpliga vikarien efter det uppdrag ni efterfrågat. De yngsta behöver trygghet, lek, bekräftelse och stimulans för att ta till sig nya kunskaper. Därför har vi bland vår vikariepool, lärarvikarier med erfarenhet inom förskola, barnskötare med formell utbildning, förskollärare eller resurser till barn med särskilda behov.

Grundskolor – En hjälpande hand och förebild i klassrummet och stöd för ett växande eget ansvar

Alla vikarier vi skickar ut till grund- och gymnasieskolor kräver vi gymnasieexamen av som minsta behörighet för att kunna garantera högsta möjliga kvalitet på undervisning.Genom vår långa erfarenhet av fortbildningar ökar kompetensen hos våra lärarvikarier. Vi är en vikariepool som genomför en noggrann urvalsprocess, där vi säkerställer att våra vikarier har vad som krävs för att vara en förebild för unga, lösa konflikter samt förklara på olika sätt så att alla ska lyckas förstå och hänga med i utvecklingen.

Gymnasium – Support inför självstudier och inspiration till vidare utbildning

Många av våra lärarvikarier är högskolestuderande eller färdigutbildade akademiker med ett stort intresse för skola och pedagogisk utveckling. Ett flertal är dessutom redan utbildade lärare eller pedagoger. Hur än ert behov ser ut så får ni en engagerad och flexibel medarbetare som snabbt sätter sig in i situationen och de aktuella arbetsuppgifterna.  

Se vår film

Här får du en inblick i våra vikariers vardag

Många av våra lärarvikarier är högskolestuderande eller färdigutbildade akademiker med ett stort intresse för skola och pedagogisk utveckling. Med Pedagogpoolen får du rätt kompetens i rätt tid.

Läs mer om Pedagogpoolen