Årets Vikarie

Årets Vikarie – Vikariens Oscar

Årets Vikarie är en utmärkelse som Pedagogpoolen står bakom tillsammans med dotterbolaget Lärarjouren. Utmärkelsen tilldelas den vikarie som genom sitt vikariearbete har gjort en extra betydelsefull insats för barn och unga. Vinnaren av Årets Vikarie 2019 är Erik Börjesson, 19 år.  

Sedan 2008 utses i januari varje år en person som genom sitt vikariearbete har gjort en extra stor och betydelsefull insats. Det är förstås extra hedersamt att kandidaterna nomineras av våra kunder. Syftet med utmärkelsen Årets Vikarie är att skapa ett intresse kring vikten av vuxna förebilder i skolan och vikten av vikariens roll i mötet med barn och unga.

 

Årets Vikarie är en god förebild som uppvisar tydliga varma ledaregenskaper, har nyfikenhet och engagemang. En stabil person som vill vidga sina vyer, gillar människor, skapar relationer, är fast förankrad i en bra värdegrund och inte bangar för utmaningar.

”Vikarien har som vuxen förebild en oerhört betydelsefull uppgift, en svår utmaning och ett stort ansvar i sitt dagliga möte med barn och unga. Därför vill vi uppmärksamma och utnämna Årets Vikarie.”  Björn Sundberg, VD Pedagogpoolen.

Vinnaren utses av vår eminenta jury. Juryn består av: Björn Sundberg, VD Pedagogpoolen/Lärarjouren, Magnus Jägerskog Generalsekreterare BRIS,  Beata Kull, grundare av Lärargalan larargalan.se och Jonatan Käll, Bemanningschef Lärarjouren.