ÅRETS VIKARIE 2019 ÄR ERIK BÖRJESSON, 19 ÅR, FRÅN ENSKEDE I STOCKHOLM

I veckan utsågs Årets Vikarie för tolfte året i rad. Pedagogpoolen vill tillsammans med dotterbolaget Lärarjouren uppmärksamma lärarvikarier som har gjort en extra stor och betydelsefull insats på förskolor och skolor runt om i Sverige. Utmärkelsen Årets Vikarie 2019 tilldelades Erik Börjesson som jobbat som vikarie för Pedagogpoolen sen han tog studenten i våras. Han vikarierar i alla ämnen i grundskolan och även en hel del på förskola. 

“Jag är väldigt glad över att mitt hårda arbete uppmärksammas och det känns som att jag gör skillnad. Jag är glad över att jag har kunnat kombinera mitt jobb som lärarvikarie med mitt jobb som basketcoach och jag tror att båda delarna verkligen har hjälpt mig bli bekväm i mitt sätt att undervisa.”, säger Erik.

Juryns motivering för årets vinnare lyder: Årets Vikarie 2019 är en mycket uppskattad ung lärarvikarie som utstrålar stabilitet, mognad och goda värderingar. Han sätter alltid eleverna främst och inspirerar till nyfikenhet och kamratskap. Han ställer upp i vått och torrt och har stor respekt för sitt åtagande både gentemot skolor och Pedagogpoolen. En god förebild för barn och unga!

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för Årets Vikarie. Syftet med utmärkelsen är att skapa ett intresse kring vikariens betydelsefulla roll och vikten av vuxna förebilder i skolan. Samtidigt vill vi hylla alla fantastiska vikarier. I juryn sitter Beata Kull, VD och grundare Lärargalan, Björn Sundberg, VD Pedagogpoolen/Lärarjouren, Magnus Jägerskog, Generalsekreterare BRIS och Jonatan Käll, Bemanningschef Lärarjouren.

Kriterierna för utmärkelsen Årets Vikarie är att vikarien ska vara en god förebild som uppvisar tydliga och varma ledaregenskaper, har nyfikenhet och engagemang. En stabil person som vill vidga sina vyer, gillar människor, skapar betydelsefulla relationer och är fast förankrad i en bra värdegrund.

Totalt 46 av de 1 900 vikarier, som under 2019 arbetat på skolor och förskolor genom skolbemanningsföretagen Pedagogpoolen och Lärarjouren blev nominerade till Årets Vikarie. Förutom äran och diplom fick Erik ett presentkort från Kilroy Travels på 3 000 kr.

Tidigare vinnare är Axel Björling (2018), Dimitrios Koutsouris (2017), Sofia Selenius (2016), Ada Lindmark (2015), Mathilda Hallberg (2014), Nadja Frykskog (2013), Johline Lindholm (2012), Nenad Prokovic (2011), Morgan Berglund (2010), Emil Börner (2009), Azadeh Limakeshi (2008).

För mer information kontakta:

Jonatan Käll, marknadschef Lärarjouren/ Pedagogpoolen, 0735-30 46 48 jonatan.kall@www.pedagogpoolen.se

Björn Sundberg, jurymedlem och VD Lärarjouren/ Pedagogpoolen, 0709-369047, bjorn.sundberg@www.pedagogpoolen.se