För mig personligen är det bästa med jobbet att jag får erfarenhet av läraryrket

Veckans vikarieporträtt kommer från Erik som älskar segling och varvar jobbet som vikarie med att vara bemanningskoordinator på Pedagogpoolen. 

Jag pluggade musikproduktion på gymnasiet och tog studenten i våras. Sen dess har jag jobbat  som producent och ljudtekniker men funderade på vad jag ville göra härnäst. När jag frågade mina vänner om råd tyckte dom att jag skulle bli lärare, så jag började söka till olika vikariepooler för att testa på yrket. Jag har också jobbar länge som scoutledare inom sjöscoutkåren vilket gett mig erfarenhet av barn och ungdomar.

Hur kändes din första dag på jobbet?
Lite nervöst! Jag gick vilse på skolgården det första jag gjorde när jag kom dit, men jag var ändå taggad på att jobba och eftersom alla på Pedagogpoolen är så hjälpsamma så kändes det som att jag var i goda händer och hade läget under kontroll.

Vad har du fått för lärdomar från vikariejobbet?
Jag har övat upp min pedagogiska förmåga. Jag har även lärt mig hur man snabbt strukturerar lektioner och hur jag som vikarie bäst anpassar mig till vissa elevers behov. Jag lär mig också hela tiden mer om vilken sorts lärare jag vill bli.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Det bästa är att känna att man verkligen gör nytta på skolorna man kommer till.

Har du något bra tips till nyblivna vikarier?
Var inte rädd för att fråga både skolan du vikarierar på och Pedagogpoolen om hjälp om det är något som är oklart.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli vikarie?
Det är ett perfekt jobb om  du vill ge tillbaka till samhället och känner att du vill göra nytta för människor! För mig personligen är det bästa med jobbet att jag får erfarenhet av läraryrket.